katten

We hebben drie redelijk eigenwijze katten die zichzelf graag aan je voorstellen.

 

Er zijn een aantal dingen die in het algemeen voor alle drie gelden.

Het zijn binnenkatten. Dus niet gewend om naar buiten te gaan. Daarom hebben we een balkon achter met een net erom, zodat ze daar lekker buiten kunnen zitten, zonder dat we op ze te hoeven passen. 

In de tuin kunnen ze met hun bandjes om, die dan via een riempje aan de lange lijn zitten. 

Soms ontsnapt er een kat. Dat gebeurt ons ook wel eens. Meestal zijn ze niet verder dan het huis van de buren, en komen ze als je met het snoepjesdoosje schut. Vooral niet er achter aan rennen, dan rennen ze nog harder weg. Gewoon rustig er naar toe, eventueel de kat naar jou laten komen. 

De katten krijgen bij ons twee keer per dag eten, 's morgens alleen kleine theelepen natvoer, en 's avonds kleine theelepel natvoer en bakje droogvoer.
Abel heeft dieet voer, daar krijgt ze ca 55 gram van per dag. Eva en Siri krijgen van hun voer ongeveer evenveel, bij hun is dat het halve bakje tot de rand. Voor Abel wegen we het regelmatig af, zodat we zeker weten dat ze niet teveel krijgt. 

Als we een paar dagen weggaan, kunnen we voor twee dagen voer in de bakjes doen. Gaan we langer weg, moeten we hulp vragen aan Peter of de buren, om voer bij te vullen, en water en kattenbak na te kijken.

 

De kattenbakken staan in de bijkeuken/waskamer. Wij halen er om de dag de klonten uit. Het is speciaal klonterzand. 1 keer in de week vullen we hem bij met wat extra klonterzand. Gaat hij stinken kan je eventueel de hele vulling vervangen, maar dat zou niet nodig hoeven te zijn.

 

Please publish modules in offcanvas position.