We hebben drie redelijk eigenwijze katten die zichzelf graag aan je voorstellen.

 

Er zijn een aantal dingen die in het algemeen voor alle drie gelden.

Het zijn binnenkatten. Dus niet gewend om naar buiten te gaan. Daarom hebben we een balkon achter met een net erom, zodat ze daar lekker buiten kunnen zitten, zonder dat we op ze te hoeven passen. 

In de tuin kunnen ze met hun bandjes om, die dan via een riempje aan de lange lijn zitten. 

Soms ontsnapt er een kat. Dat gebeurt ons ook wel eens. Meestal zijn ze niet verder dan het huis van de buren, en komen ze als je met het snoepjesdoosje schut. Vooral niet er achter aan rennen, dan rennen ze nog harder weg. Gewoon rustig er naar toe, eventueel de kat naar jou laten komen. 

De katten krijgen bij ons twee keer per dag eten, 's morgens alleen kleine theelepen natvoer, en 's avonds kleine theelepel natvoer en bakje droogvoer.
Abel heeft dieet voer, daar krijgt ze ca 55 gram van per dag. Eva en Siri krijgen van hun voer ongeveer evenveel, bij hun is dat het halve bakje tot de rand. Voor Abel wegen we het regelmatig af, zodat we zeker weten dat ze niet teveel krijgt. 

Als we een paar dagen weggaan, kunnen we voor twee dagen voer in de bakjes doen. Gaan we langer weg, moeten we hulp vragen aan Peter of de buren, om voer bij te vullen, en water en kattenbak na te kijken.

 

De kattenbakken staan in de bijkeuken/waskamer. Wij halen er om de dag de klonten uit. Het is speciaal klonterzand. 1 keer in de week vullen we hem bij met wat extra klonterzand. Gaat hij stinken kan je eventueel de hele vulling vervangen, maar dat zou niet nodig hoeven te zijn.

 

Siri  

Hoi ik ben Siri,

Ik ben 10 jaar oud en de moeder van Eva en Abel. Ik ben soms een kleine tiran, maar kan ook erg knuffelig zijn. Let wel, ik wil niet graag opgepakt worden. Dan blaas ik, en kan ik mijn nagels uitsteken.

Maar ik draai wel graag om je voeten en wil heel graag geaaid worden op mijn koppie, rond mijn oren, kaak en een massage over mijn rug ben ik ook niet afkerig van.

Ik ben gek op de dieet brokjes van Abel, en krijg er vaak ook wel een paar als Abel haar voer krijgt. Omdat ik de slankste in huis ben, mag ik wat vaker extraatjes dan mijn dochters. Soms dan zit ik op de wasmachine te mekkeren, terwijl ik nog wel eten heb. Dan wil ik graag een snoepje of brokjes van Abel. Soms krijg ik dat, soms niet.

Ik speel graag met touwtjes en harde oranje balletjes.

Als ik boos ben, dan doe ik graag een jacht ronde door het huis, waarbij ik Eva en Abel achterna zit en ze ook graag wat klappen verkoop. Het liefste zodat ik een bosje haar zie vliegen. Eigenlijk is het raar, want meestal ben ik degene die met de krassen blijft zitten, want ze slaan me ook altijd terug. Ik heb dus vaak een krab tussen ogen en oren, en op mijn neus, terwijl de anderen meestal alleen wat haar verliezen. Ik ben graag bij je in de buurt, en soms kan ik je gek maken met het om je voeten heen lopen.

Ik ben erg op mijn privacy grenzen. Dat betekend dat ik niet opgepakt wil worden, want dan word ik heel boos. Dan gebruik ik mijn nagels en als het moet mijn tanden. Met spelen kan ik soms ook wat enthousiast doen. dus let op je vingers..

Ik eet meestal op de wasmachine, maar vind het niet leuk om te eten als er lawaai is. 

Ik heb een rood riempje in de tuin.

Als het brandalarm afgaat, of een ander alarm, dan wordt ik heel onrustig. Verder ben ik ook bang voor de stofzuiger en straaljagers die laag over komen.

ben je me kwijt, dan lig ik onder het grote bed, of onder de sprei in de logeerkamer, hoewel ik 's nachts ook graag bovenop de servieskast wil slapen.

Als je weg bent geweest zit ik vaak bij het raampje van de hal op je te wachten. Soms probeer ik dan naar buiten te komen, maar nooit met geweld, dus baasje duwt me meestal gewoon aan de kant, en dan ga ik wel opzij.

  

Hoi, ik ben Eva.

Ik ben 9 jaar oud en dochter van Siri, en zus van Abeltje.

Ik ben gek op dozen, ik speel graag met beessies en het is super om de wuppie van Abeltje te kunnen stelen, dan verstop ik hem altijd goed.

Als ik de tuin in mag, dan heb ik graag mijn blauwe bandje om.

Ik eet altijd op de droger. Ik ben erg gek op eten, maar vooral op gezelschap tijdens het eten, dus vaak kom ik je halen en wil ik dat je mee gaat naar mijn etensbakje, dan kan ik laten zien wat er in zit.

Ik ben niet gek op de brokjes van Abel, die eet ik gewoon niet, en soms heb ik ook geen zin in natvoer, maar andere dagen juist weer wel. Nou ja, nieuwe zakjes ben ik niet gek op, die ruiken vaak nog niet goed. 

Ik verstop me graag. Mijn nieuwste verstop plekken zijn onder de sprei in de logeerkamer (heb ik van mijn moeder geleerd) en in de achterste berging.. Ik kan sluipen als een Ninja, en heb de afgelopen week al twee keer een paar uur opgesloten gezeten in de berging, ze zeggen dat dat mijn eigen schuld was. 

  

Hoi ik ben Abeltje. Ze dachten dat ik een jongetje was toen ik geboren werd, maar de dierenarts vond me een mooi meisje! Ik luisterde wel al goed naar mijn naam, dus die mocht ik houden.
Ik ben nu 9 jaar, dochter van Siri en zus van Eva.

Ik ben de grootste van ons drieen, daarom moet ik dieetvoer eten, om wat af te slanken. Het helpt, ik ben al 900 gram lichter geworden. Meestal ben ik niet zo geinteresseerd in eten, en kom ik niet eens als je natvoer hebt, of droogvoer gaat pakken. Maar soms heb ik het opeens in mijn hoofd en ben ik bang dat ik nooit meer eten krijg, en schrok ik alles achter elkaar op. Doe ik dat een paar dagen, is het fijn als je mijn eten wat verdeeld en ik twee of drie keer een beetje krijg..

Ik ben gek op mijn oranje wuppie. Die ligt normaal vast achter het glas van de servieskast. Ik word heel verdrietig als ik hem niet kan vinden. Maar ben ook heel goed in het kwijtraken, vooral als Eva er met mijn speelgoed vandoor gaat, vinden we hem nog wel eens onder het bad, of in de treningskamer onder de kast, of onder de bank. Daarom vind ik het fijn als je hem voor me opruimt als ik niet meer geinterresseerd ben in mijn wuppie. Ik kan er trouwens heel goed mee apporteren, en vind het fantastisch als je hem voor me de gang in gooit, dan ren ik er achteraan, en vaak breng ik hem dan bij je terug, en mag je hem weer gooien. 

Ik heb het etensbakje in de keuken, zodat de anderen me niet lastig vallen tijdens het eten. Mijn bakje staat strak afgesteld, zodat mijn moeder mijn eten niet kan stelen.

ik heb een zwart bandje als ik naar buiten ga.

Als ik bang ben, probeer ik vaak onder het bed te komen, maar mijn moeder wil dan ook nog wel eens bang zijn en knalt me dan er weer onderuit als ze er al ligt. Dan blijf ik of naast het bed zitten, of ik probeer onder het bad te komen. In principe kan ik ook weer gewoon zelf onder het bad vandaan komen, al vergeet ik dat heel af en toe.

Ik ben super bang voor de stofzuiger en de waterslang buiten.

Please publish modules in offcanvas position.